VI. TÜRKTAY paneline katılım sağlandı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'deki atık sektörünün önde gelen kurum ile kuruluşlarının 2010 yılından bu yana desteklediği "TÜRKTAY Türkiye'de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Paneli"nin altıncısı bu yıl 21-22 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirilmiştir.

Toplamda 8 oturumdan oluşan Panel’in amacı Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği kapsamında Çevre Faslı müzakerelerinin alt başlıklarından birisi olan Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm'ün tüm yönleriyle ele alınıp, ülkemizin sanayileşme temelli, etkin bir atık yönetimine ulaşmasına katkı sunmaktır. Panelin hedef kitlesi atık ve geri dönüşüm kapsamına giren tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte özellikle sanayi ağırlıklı üretim ve hizmet sunan sektörlerdir.

TÜRKTAY Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Zuhuri SARIKAYA, TAYÇED Yönetme Kurulu Başkanı Muhammet SARAÇ, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürü Dr. Selma AYAZ, TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü’nden Başuzman Araştırmacı Dr. H. Jülide KÖROĞLU, Uzman Araştırmacı Bayram ANDAK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ve atık yönetimine ilişkin derneklerin yanı sıra birçok üniversite ve özel sektör temsilcileri panele katılım sağlamışlardır. 

Dr. Selma AYAZ Panel’de yaptığı açılış konuşmasında TÜBİTAK MAM’ın atık yönetimine ilişkin yaptığı çalışmalardan bahsetmiş, maden atıkları, belediye atıkları, endüstriyel atıklar ve ambalaj atıklarının yönetimi ile ilgili olası işbirliklerine değinmiştir. Başuzman Araştırmacı Dr. İpek ERZİ ise "Avrupa Birliği'nde Atık Yönetimi ve UFUK 2020 Programına Yansıması" konulu sunumu gerçekleştirmiştir. 

Dr. H. Jülide KÖROĞLU  “Atık Yağ Geri Kazanım Teknolojileri ve Baz Yağ Üretimi”  konulu sunumunda, geri kazanım teknolojilerinin teknik değerlendirmesi ve baz yağ üretiminin öneminden bahsederek, sorunların çözümü için etkin bir kontrol, izleme ve denetleme sistemi oluşturulmasının gerekli olduğunu ifade etmiş, çözüm için Kimyasal Teknoloji Enstitüsü tarafından yürütülen ve 2011 yılında tamamlanan KAMAG 1007 proje sonuçlarının uygulanmasını vurgulamıştır.

Bayram Andak ise “Atık Pillerin Bertarafı ve Geri Kazanımı” konulu sunumunda KAMAM 1007 projesi kapsamında kurulan pil geri kazanım tesisi,  proje çıktıları ve yapılan çalışmaları özetlemiştir. 

 

Fotoğraflar

02.11.2015
-A +A