“ULUSAL ÇEVRE ETİKET SİSTEMİ” Tamamlanıyor

TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü ev sahipliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) işbirliğiyle “Ulusal Çevre Etiketi” konulu toplantı 16 Nisan 2018 tarihinde TÜBİTAK MAM’da gerçekleştirildi.

Toplantı, Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürü Dr. Selma Ayaz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dağ’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından Çevre Etiketinin iş dünyası için önemine yönelik konu başlıkları görüşüldü.

Enstitünün Temiz Üretim Stratejik İş Biriminin sahip olduğu personel ve kabiliyetleri tanıtıldı. ÇŞB Çevre Yönetim Sistemi ve Çevre Etiketi Şube Müdürlüğü tarafından Ulusal Çevresel Etiket Sistemi ve taslak mevzuata ilişkin tanıtım sunumu yapıldı. Ulusal Çevre Etiketi hakkında kamuoyunda farkındalık ve bilincin artırılması amacıyla bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının planlı ve koordineli olarak yürütülmesi için gerçekleştirilebilecek işbirlikleri görüşüldü. Ulusal Çevre Etiketi Ürün Kriterlerinde belirtilen analizlerin gerçekleştirilmesi konusunda hizmet verecek Enstrümantal Test ve Analiz Laboratuvarının (HRMS, GC-MS, GC-MS/MS, LC-MS/MS, Twister GC-MS/MS) fiziki/teknik altyapısı ile alt sistemleri katılımcılara aktarıldı.

Fotoğraflar

18.05.2018
-A +A