Türkiye'de DHMİ Tarafından İşletilen Havalimanları

Türkiye'de DHMİ Tarafından İşletilen Havalimanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Oluşturulması Projesi – “Açılış Toplantısı ve Çalıştayı” Gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) arasında 15.11.2013 tarihinde imzalanan sözleşme ile “Türkiye'de DHMİ Tarafından İşletilen Havalimanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Oluşturulması” projesi başlatılmıştır.

Proje kapsamında; Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Trabzon, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya, Erzurum, Gaziantep, Adıyaman, Ağrı, Amasya Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin, Samsun Çarşamba, Siirt, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa GAP, Tekirdağ Çorlu, Tokat, Uşak, Bingöl ve Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanları için stratejik gürültü haritaları hazırlanacaktır.

“Proje Açılış Toplantısı ve Çalıştayı” 17-18 Şubat 2014 tarihlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü Simülatör ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü’nden Enstitü Müdürü Doç. Dr. Ertan DURMUŞOĞLU, Proje Yürütücüsü Dr. Nesimi ÖZKURT, Proje Ekibi’nden Deniz SARI ve Samet Feyyaz HAMAMCI, DHMİ Genel Müdürlüğü ve 31 havalimanını temsilen 67 kişi katılım sağlamıştır.

Fotoğraflar

18.02.2014
-A +A