Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi Projesi Çalıştayı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında imzalanan sözleşme ile 18 Ekim 2012 tarihinde başlatılan “Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi Projesi” kapsamında 19 Eylül 2013 tarihinde Ankara'da 8 farklı kurumdan 22 katılımcının katılımıyla yüzme suyu kalitesi yönetiminde ulusal ve yerel otoriteler arası sorumlulukların tanımlanması, uygulamaya yönelik önerilerin geliştirilmesi amacı ile proje paydaş analizi çalıştayı düzenlenmiştir.

Paydaş analizi kapsamında; paydaşların görüşlerini birçok kanaldan toplayarak hem daha doğru bilgiler elde edilmesi, hem de katılımcı yöntemlerle projenin uygulama ve izleme sürecinde sahipliğinin artırılması ve çalışmanın amaçları etrafında bir görüş birliğinin oluşturulması hedeflenmiştir. Çalıştay sonunda projenin kilit paydaşları belirlenmiş ve her birinin projeden beklentileri, projeden sağlayabilecekleri muhtemel yararlar, birbirleri arasındaki ilişkiler, paydaşların zayıf ve güçlü yönleri belirlenmiştir. Analizde, paydaşların proje ile ilgili bilgisi, ilgisi, yaklaşımı (olumlu/olumsuz), diğer paydaşlarla olası işbirlikleri tespit edilmiştir.

Katılımcılar tarafından paydaşların yüzme suyu alanlarının yönetimi kapsamında çalışmaya olan etkilerine göre puanalama yapılarak çalışma tamamlanmıştır.

Fotoğraflar

19.09.2013
-A +A