Türkiye Denizleri Akıntı ve Kirletici Yayılım Model Sistemi Geliştirilmesi Fizibilite Çalışması Çalıştayı Düzenlendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün desteği ile 11.09.2015 tarihinde başlayan "Türkiye Denizleri Akıntı ve Kirletici Yayılım Model Sistemi Geliştirilmesi Fizibilite Çalışması" projesinin çalıştayı 6 Ekim 2015 tarihinde TÜBİTAK MAM Konferans salonunda başarı ile gerçekleştirildi.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, Deniz Çevresi ve Turizmi Daire Başkanı Sayın Nihat ASAN ve TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sayın Doç.Dr. Haldun KARAN tarafından yapılan açılış konuşmalarından sonra başlayan çalıştaya konu uzmanı akademisyen ve paydaş kurumlardan 50'yi aşkın kişi katılmıştır. 

 Türkiye Denizleri Akıntı ve Kirletici Yayılım Model Sisteminin geliştirilmesi hususunda ulusal kapasitenin ortaya çıkarılması, ulusal izleme programının geliştirilmesi, oşinografik temelli araştırmalara katkı sağlayarak geleceğe yönelik stratejiler geliştirilmesi ve eylem planlarının oluşturulmasının hedeflendiği çalıştayda yaratıcı fikir oluşturma yöntem ve teknikleri kullanılarak, tüm katılımcıların çalışmalara başından sonuna kadar aktif katılımı sağlanmıştır.

Fotoğraflar

19.10.2015
-A +A