TÜBİTAK MAM CORNET Projesi 2. Kullanıcı Komite Toplantısı Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile Fraunhofer Enstitüsü (Fraunhofer IMWS) ve German Plastics Center (SKZ) iş birliği ile yürütülen, Networking of National and Regional Community Research Programs (CORNET) kapsamında, “Yenilenebilir Hammaddeden Biyo-tabanlı İki Bileşenli Epoksi Reçinenin Üretimi İçin Proses Geliştirilmesi” projesindeki gelişmeleri aktarmak üzere kullanıcı komitesiyle 21 Temmuz 2023 tarihinde bir araya geldi.

Projede her iki ülkeden de çalışmaları yürüten araştırma ortakları, şemsiye kuruluşlar ve uygulayıcılardan oluşan kullanıcı komiteleri bulunmaktadır. Türkiye tarafında, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcılığı ve Yaşam Bilimleri Başkan Yardımcılığı birimlerince ortak olarak yürütülen projede, şemsiye kuruluş olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), kullanıcı komitesi ise Amazon Wooden, Bayrak Grup, Dempar Parquet, Okuyan, Dastaş, Anadolu Etap ve Beytek Mühendislik firmaları yer alıyor.

Toplantı kapsamında projede gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşıldı. Bu doğrultuda, mevcut uygulamalarda kullanılan reçinelerin çevreye etkileri ve oluşturduğu problemler, biyo-tabanlı reçinelerde kullanılan hammaddelerin elde edilmesi ve karakterizasyonu, narenciye yağlarının ekstraksiyon, kiletici karakterizasyon, saflaştırma çalışmaları ve çevresel etki değerlendirmesine dair yaşam döngüsü analizi ile projenin Alman araştırma ortakları olan Fraunhofer IMWS ve SKZ tarafından gerçekleştirilen biyo-bazlı epoksi reçine sistemleri ve formülasyonlarının üretilmesi yönelik gelişmeler aktarıldı.

Fotoğraflar

10.10.2023
-A +A