Temiz Üretim ve Endüstriyel Simbiyoz Çalışması Gerçekleştirildi

TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü, 19-21 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Temiz Üretim ve Endüstriyel Simbiyoz Çalışması"nda organize sanayi bölgeleri (OSB) için kimya sektöründe iyi uygulamalara yönelik eğitim vermiştir. 

TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Kalundborg Simbiyoz Merkezi ve organize sanayi bölgelerinden üreticilerin katılımıyla Ankara'da yer alan farklı OSB'ler için 3 günlük çok paydaşlı bir eğitim gerçekleşmiştir.

Etkinlik boyunca konunun uzmanları tarafından düşük yatırımlı ve kolay uygulanabilir yöntemlerle işletmelerde kullanılan malzeme, su ve enerji miktarının en aza indirilmesi; bunun yanı sıra atık oluşumunun azaltılması ve oluşan atıkların ekonomik kazanıma dönüştürülmesi konusunda genel olarak metal, kimya ve gıda sektörleri temelinde bilgi verilerek, temiz üretim ve endüstriyel simbiyoz alanlarında başarılı dünya ve Türkiye örnekleri aktarıldı.

19 Kasım’da Başkent, 20 Kasım’da İvedik ve OSTİM ve 21 Kasım’da  ASO 1. organize sanayi bölgeleri ev sahipliğinde düzenlenen programlarda TÜBİTAK MAM ÇTÜE'de araştırmacı olarak görev yapan Tuba BUDAK, Türkiye’de ve dünyada kimya sektörü için gerçekleştirilmiş iyi uygulama örneklerinden, yapılan çalışmalardan ve elde ettikleri başarılardan bahsetmiştir. 

19.11.2014
-A +A