Temel Akustik ve Çevresel Gürültü, Titreşim Ölçümleri Eğitimi Verildi

Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Merkez ve İl Müdürlüğü personeli için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi uzmanlarının katılımı ile “Temel Akustik Eğitimi ve Çevresel Gürültü/Titreşim Ölçümleri

Eğitim Programı (A Grubu)” düzenlendi. Söz konusu eğitimde Kurumumuzdan Doç. Dr. Nesimi Özkurt, Dr. Deniz Sarı, Dr. Muhammet Erdöl, Yük. Müh. Samet Feyyaz Hamamcı ve Yük. Müh. Melike Neşe Tezel Oğuz Eğitmen olarak yer aldı.

Eğitimin ilk gününde sırasıyla, TÜBİTAK MAM Merkez Başkanımız Prof. Dr. Burcu ÖZSOY ve Bakanlık’tan Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp KARAHAN açılış konuşmaları yaptılar. Prof. Özsoy kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik Merkezimizce yürütülen çevresel gürültü yönetimi çalışmaları kapsamında, çevresel gürültü seviyelerinin belirlenmesi, çevresel gürültü azaltım senaryoları ile uygulanabilecek eylem planlarının oluşturulması ve özellikle karayolu ve demiryolu kaynaklarının gürültü emisyonunu kontrole yönelik yerli gürültü bariyer sistemlerinin geliştirilmesi faaliyetlerinden bahsetti. Çevre alanındaki ulusal teknolojik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak Merkezimiz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında işbirliği başlatılan çeşitli projeler değinerek, Merkezimizin kurumsal olarak, gelecekte de yapılacak proje ortaklıklarında tüm birimleriyle Bakanlığımıza destek olmaya devam edeceğini belirtti.

18-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen ve toplam 190 kişinin katılım sağladığı eğitimde,  Yük. Müh. Melike Neşe Tezel Oğuz,  “Akustik ile İlgili Genel Bilgiler ve Gürültünün Etkileri” konuları hakkında bilgi paylaştı. Eğitimin ikinci gününde Hava Kalitesi ve Çevresel Gürültü Teknolojileri Araştırma Grup Lideri Doç. Dr. Nesimi Özkurt, grubun çevresel gürültü yönetimi ile ilgili sürdürdüğü faaliyetleri, yürütülen projeleri ve laboratuvar altyapısı hakkında bilgiler aktardı. Eğitim kapsamında ise “ Gürültü Kontrol Tedbirleri” konusunu işledi. 20 Temmuz tarihinde önce Yük. Müh. Samet Feyyaz Hamamcı “Çevresel Gürültünün Tarifi”ni sonrasında Dr. Muhammet ERDÖL “Çevresel Titreşim” konularıyla eğitimi sürdürdüler. Eğitim programının son gününde ise Dr. Deniz Sarı “Gürültü Ölçümü” kapsamında yöntemler, ölçüm parametreleri ve cihazlar hakkında katılımcılara kısa bilgiler aktardı.

Fotoğraflar

28.07.2023
-A +A