“Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi” Kapanışı Gerçekleştirildi

“Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi” Projesi Gürültü Eylem Planı Raporu, Mersin’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Dünya Çevre Günü etkinliğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Haldun Karan, Başuzman Araştırmacı Doç. Dr. Nesimi Özkurt, Uzman Araştırmacı Samet Feyyaz Hamamcı, Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı, Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği yetkilisi, Mersin Üniversitesi temsilcisi, kurum, kuruluş, oda ve dernek temsilcileri ile basın mensupları katılım sağladı.

“Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi” Projesi, 5 Haziran 2016 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve TÜBİTAK MAM arasında imzalanan protokol ile başlamış olup, yaklaşık iki yıl süren çalışmalarla sonlandı. Bu proje kapsamında, Mersin ilinde stratejik gürültü haritaları hazırlanan yerleşim alanlarında karayolu, demiryolu, sanayi ve eğlence yerleri kaynaklı gürültü azaltım senaryoları geliştirildi. Proje kapsamında elde edilen tüm hesaplama ve değerlendirme sonuçlarını içeren “Mersin Gürültü Eylem Planı Raporu” hazırlandı.

Kentlerin önemli çevre sorunlarından birinin de gürültü kirliliği olduğunu vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin’in gürültü kirliliğini önlemek amacıyla Belediye ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi işbirliği ile kentin gürültü haritasının hazırlandığını ve güzel bir ekip çalışması örneği sergileyerek gürültüyü kaynağında önlemeye yönelik eylem planlarının oluşturulduğunu ifade etti. Proje kapsamında hazırlanan Mersin Gürültü Eylem Planı Raporu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü töreninde, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Haldun Karan tarafından Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a takdim edildi.

Fotoğraflar

07.06.2018
-A +A