(KIYITEMA)” Projesi “İskenderun Körfezi Pilot Bölgesi” Açılış Toplantısı

Ülkemiz Kıyı ve Geçiş Sularında Tehlikeli Maddelerin Tespiti ve Ekolojik Kıyı Dinamiği (KIYITEMA)” Projesi “İskenderun Körfezi Pilot Bölgesi” Açılış Toplantısı (12 Şubat 2013)

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve TÜBİTAK MAM Çevre Enstitüsü tarafından yürütülen “Ülkemiz Kıyı ve Geçiş Sularında Tehlikeli Maddelerin Tespiti ve Ekolojik Kıyı Dinamiği (KIYITEMA)” Projesi kapsamında dört pilot bölgeden birisi olarak belirlenmiş olan “İskenderun Körfezi Pilot Bölgesi Açılış Toplantısı” 12 Şubat 2013 tarihinde “İskenderun Belediyesi Toplantı Salonu (İskenderun/HATAY)” nda saat 9.30-11.30 arasında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya ilgili kurum, kurumların il müdürlükleri, üniversiteler, STK ve bölgeye ait sanayi kuruluşlarını temsilen toplam 62 kişi katılım sağlamıştır.

Toplantı ilk olarak İskenderun Belediyesi Başkanı Sn. Dr.Yusuf H.Civelek bir açılış konuşması yapmış, ardından da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Dairesi Başkanı Sn. Dr. Yakup Karaaslan yaptığı konuşmasında projenin önemini, kapsamını, hangi gereksinimler sonucunda bu projenin başladığı ve beklenen çıktılarını katılımcılara aktarmıştır. Daha sonra Proje Yöneticisi Sn. Gülsen Avaz projenin tanıtımını, bugüne kadar yapılan/yapılması planlanan çalışmaları ve proje kapsamında paydaşlardan beklenen destek konularını içeren bir sunum gerçekleştirmiştir. Son olarak katılımcılarla birlikte, proje ile ilgili soruların cevaplandırıldığı ve birlikte yapılacak çalışmalarda karşılıklı verilebilecek katkıların değerlendirildiği soru-cevap bölümü gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya katılılan kurum/kuruluşlar aşağıda verilmektedir:

 Orman ve Su İşeri Bakanlığı

 TÜBİAK Marmara Araşıma Merkezi

 Çevre ve Şhircilik Bakanlığı

 Ulaşıma Haberleşe ve Denizcilik Bakanlığı

 İkenderun Belediyesi

 Mustafa Kemal Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi

 Adana İ Özel İare Müdürlüğ

 Orta Doğ Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliğ Bölümü

 Toros Tarı A.Ş

 BOTAŞ

 BOTAŞInternational Ltd.

 Adana DSİBölge Müdürlüğ

 Adana Bilim Sanayi ve Teknoloji İ Müdürlüğ

 Hatay İ Özel İaresi

 MMK Metalurji

 Yolbulan Metal A.Ş

 BOTAŞDörtyol İşetme Müdürlüğ

 İDEMİ

 İkenderun OSB Müdürlüğ

 Türk Petrol Anonim Ortaklığı(TPOA)

 Söz Gazetesi

 Anadolu Ajansı

 Güney Gazetesi

12.02.2013
-A +A