Gelişmekte Olan Ülkelerde Sürdürülebilir Su Yönetimi

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE 
SÜRDÜRÜLEBİLİR SU YÖNETİMİ

 

“EXCEED II Excellence Through Dialogue and Research – Sustainable Water Management in Developing Countries”  www.exceed.tu-braunschweig.de

Ortağı olduğumuz sürdürülebilir su yönetiminin global ölçekte sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlayan Exceed II projesi Braunschweig Üniversitesi (Almanya) tarafından koordine edilmektedir. Projede sürdürülebilir su yönetimi için suyun geri kazanımına yönelik teknolojiler ve bu çerçevede araştırma projelerinin geliştirilmesi öngörülmüştür.  Bu projeler içerisinde tarımda kullanılan suyun azaltılması, büyük şehirler-metropoller için su yönetimi, su ekosistemleri ve kıyı mühendisliği, küresel boyutta su, kuraklık ve taşkınlar, su kalitesi ve sağlık gibi konular yer almaktadır. Bu kapsamda araştırıcıların değişimi, yaz okulları, bölgesel ve uluslararası çalıştaylar,  seminerler ve diğer network faaliyetleri yer almaktadır.

EXCEED II Projesi “Higher Education Excellence in Development Cooperation” DAAD programı çerçevesinde desteklenmektedir. Kasım 2014’ da onaylanan proje 5 yıl sürdürülecektir. 

Fotoğraflar

10.11.2014
-A +A