Enstitümüz tarafından Proje Açılış Toplantısı Düzenlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında imzalanan sözleşme ile 21 Ekim 2014 tarihinde başlatılan “Avrupa Birliği Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesinin Güncellenmesi Projesi” kapsamında 29 Aralık 2014 tarihinde Holiday Inn Otel Ankara - Kavaklıdere’de Proje Açılış Toplantısı düzenlenmiştir.

Proje ile 2006 yılında tamamlanmış olan 2007-2023 yıllarını kapsayan Avrupa Birliği Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesinde öngörülen hedef ve stratejilerin, müktesebat uyumunun ve yatırımların 2007-2014 dönemi için güncel gerçekleşme durumlarının değerlendirilmesi ve 2014-2023 dönemi için güncellenmesi, güncellenecek UÇES belgesinde öngörülen yatırımların gerçekleşme durumlarının takibi için izleme ve değerlendirme yönteminin belirlenmesi, veri toplama ve izleme yönteminin oluşturulması, göstergelerin belirlenmesi ve yapılacak yatırımlara ilişkin yıllara sair eylem planlarının oluşturulması ve güncellenen belgenin izlenebilirliğini sağlayacak bir veri toplama ve izleme platformunun oluşturulması amaçlanmaktadır.

Açılış toplantısına ilgili bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından yoğun katılım sağlanmıştır. Toplantı, TÜBİTAK Başkan Yrd. Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlamıştır. Açılış konuşmalarından sonra ÇŞB Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Dr. Cengiz T.BAYKARA ve TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü’nden Proje Yürütücüsü Dr. Özgür DOĞAN tarafından proje tanıtımı yapılmıştır. Ardından, UÇES’in su kalitesi, atık yönetimi, hava kalitesi, endüstriyel kirlilik ve risk yönetimi, iklim değişikliği, gürültü yönetimi, kimyasallar yönetimi, yatay sektör ve doğa koruma olmak üzere 9 sektör bazında güncelleme çalışmaları hakkında katılımcıların görüş ve önerilerinin alındığı tartışma bölümü gerçekleştirilmiştir.

Fotoğraflar

07.01.2015
-A +A