CORNET "OrangeOil" ÇALIŞTAYI

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Fraunhofer Enstitüsü (Fraunhofer IMWS) ve German Plastics Center (SKZ) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yenilenebilir Hammaddeden Biyo-tabanlı İki Bileşenli Epoksi Reçinenin Üretimi İçin Proses Geliştirilmesi-OrangeOil" Projesi kapsamında 06 Kasım 2023 tarihinde çevrim içi çalıştay düzenlendi.

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve plastik ve ambalaj sanayi şirketlerinin de aralarında bulunduğu birçok katılımcıyla gerçekleşen çalıştayda, narenciye meyvelerinden yenilenebilir hammaddelerin elde edilmesi ve mevcut epoksi reçine teknolojilerinin çevresel etkileri konuları ele alındı. Ayrıca, biyo-tabanlı reçine teknolojileri, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi konularına değinen bilgilendirici sunumlar yapıldı.

 

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Selda Hocaoğlu, proje yürütücü yardımcıları Dr. Banu Bahar, Dr. Barış Güzel ve Elmas Eva Öktem Olgun, proje araştırmacısı Dr. Recep Partal ile proje yüksek lisans bursiyerlerinden Beyza Yüce ve Derya Kaya sunum gerçekleştirdi.

 

Çalıştayda, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi yazarlarından Dr. Tuncay Baydemir, epoksi reçine teknolojileri ve uygulama alanları hakkında bilgi veren bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Bu etkinlik, yenilikçi ve çevre dostu malzemelerin üretimi konusunda önemli adımlar atılmasına yönelik yapılan çalışmaları alanında uzman geniş bir katılımcı kitlesiyle paylaşma fırsatı sağladı.

Fotoğraflar

18.12.2023
-A +A