Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Stajyerlerimiz Anlatıyor!

Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı çerçevesinde, farklı üniversitelerin farklı bölümlerinden gelen öğrencilerimizi Enstitümüzün tüm olanaklarını ve altyapısını kullanarak geliştiriyoruz.

TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitümüzde (ÇTÜE) devam eden ve önümüzdeki günlerde stajları sona erecek olan stajyer öğrencilerimiz ile 3 farklı stratejik iş birimimizde;  Su ve Atıksu, Deniz ve İçsular ile Hava Kalitesi Yönetimi bilimsel çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. 

Öğrencilerimizin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmelerine, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de görev almalarına, yaratıcılıklarını arttırmaya, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerinin gelişmesine tüm olanaklarımız ile destek sağlıyoruz.

Milli Teknoloji Hamlesi ve nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefimiz doğrultusunda, ÇTÜE laboratuvarlarında; Ar-Ge kültürü kazanmalarına, yenilikçiliğe, üretime, Ar-Ge çalışmalarına ve araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ile birlikte araştırma yapmalarına uzman kadromuz ve tüm olanaklarımız ile katkı sağlamaya devam ediyoruz.

2020-2021 yılı Staj dönemi dolan ve MAM’dan ayrılacak olan Öğrencilerimize bundan sonraki akademik ve iş hayatlarında başarılar dileriz.

Öğrencilerimizin bakışı ile Çevre ve Temiz Üretim Enstitümüz:

Nurgül Solmaz, Kocaeli Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

“Merhaba, ben Nurgül Soymaz. Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. TÜBİTAK MAM’da hava biriminde staj yaptım ve üniversitede aldığım akademik eğitimim dışında bana çok şey kattı ve ileride burada staj yapmış olmamın akademik kariyerim için bana bir avantaj yaratacağını düşünüyorum.

Elif Nur Temizer, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

“ÇTÜE, Su ve Atıksu biriminde yaptığım staj öğreticiydi, burada yaptığımız çalışmaların meslek hayatımız için faydalı olacağına inanıyorum. Amirlerimizin ve kurumun bu konudaki çabaları için teşekkür ediyorum.”

Meltem Hande Kalaycıoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

“TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Su/Atıksu Grubunda yaptığım stajdan çok memnun kaldım. Gerek çalışanların güler yüzlü, disiplinli, anlayışlı ve bilgi dolu olmaları ve gerekse de her analizin büyük bir dikkatle yapılıyor olması memnun olmamdaki en büyük etkilerdendir. Amirlerimin bu konudaki çabaları için teşekkürü borç bilirim. Burada öğrendiğim her şeyin meslek hayatıma büyük katkılar sağlayacağından eminim. “

Semanur Korkusuz, İstanbul Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

“Deniz Bölümü güncel konuların değerlendirildiği, deniz sularının kalitesinin ölçüldüğü laboratuvarlarda olmak mesleki açıdan planladığım gelişime uygun olduğu için TÜBİTAK'ta staj yapmaktan oldukça memnunum.”

Canberk Ağsakal, Yıldız Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

“Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Su ve Atıksu grubunda yapmış olduğum stajdan fazlasıyla memnunum. Burada yaptığım çalışmaların ve kazandığım deneyimlerin ileri ki meslek hayatımda bana çok yardım edeceğini düşünüyorum. Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. “

İrem Karakuş, İstanbul Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

“Deniz biriminde laboratuvar uygulamaları konusunda teorik bilgimi kullanarak pratik yapmama imkân sağlayan TÜBİTAK'ta staj yaptığımdan dolayı memnunum.”

Rabia Özarslan, Kocaeli Üniversitesi, Çevre mühendisliği

“Su ve Atıksu grubunda staj yaptığım için çok mutlu olduğumu ve çok memnun kaldığımı belirtmek isterim. Gerek insan kaynakları ve gerekse kurumdaki tüm insanlar güler yüzlü ve hoşgörülü. Ayrıca her konuda bilgi aktarımı sağlandığı için bana ve kariyerime çok büyük olumlu katkısı olduğunu düşünüyorum. Kurumdaki laboratuvarlarda günümüz teknolojisi cihazlar ve malzemeler bulunuyor. Bu sayede  yapılan ve sürekli denetlenen projelere olumlu destek verilmiş oluyor. Biz mezun öğrenciler olarak burada yaptığımız staj/bursiyerlik ile mesleğe bir adım daha yaklaşarak mesleğimize karşı deneyim ve tecrübe kazanıyoruz. Son olarak belirtmek isterim ki; burada dinlenme molalarında  kurumun tanıtım dergilerini okudum. TÜBİTAK'ın geçmişten günümüze kadar ne kadar çok önemli projelere imza attığını ve hala atmakta olduğunu anladım ve bu projelerle birlikte üreten ve geliştiren yepyeni mühendis adayları yetiştirdiğini fark ettim.“

Buket Cengiz, Kocaeli Üniversitesi, Çevre mühendisliği

“Hava Kalitesi Yönetimi biriminde staj yapmak eğitim hayatım ve kariyerim için bir ayrıcalık oluşturdu, kendimi geliştirmemde katkı sağladı.“

Muhammed Denizoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Meteoroloji Mühendisliği

Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü, Hava Kalitesi Yönetimi Birimi

''Alanında uzman araştırmacılarla çalışarak ülkemizin araştırma ve geliştirme merkezini yakından tanıma şansına eriştiğim için çok memnunum.''

Fotoğraflar

06.07.2021
-A +A