ACLIFS Projesi 1. Bölgesel Çalıştayları Isparta ve İzmir'de gerçekleştirildi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı (CCAGP) kapsamında ortaklaşa finanse edilen, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ortaklığında yürütülen “ACLIFS - İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi ve Kırsal Toplumların Dayanıklılığının Arttırılması" projesinin 1. Bölgesel Çalıştayları Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) ile İzmir Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün (UTAEM) toplantı salonlarında gerçekleştirildi.

 

MAREM ve UTAEM’de hibrit olarak gerçekleştirilen toplantılara toplamda sırasıyla yaklaşık 130 kişi ve 150 kişi katılım sağladı. Toplantıların açılış konuşmaları Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Sn. Dr. Şerif ÖZONGUN ve Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Tuncay TOPDEMİR tarafından gerçekleştirildi. Sonrasında proje koordinatörü Dr. Tuğba DOĞAN GÜZEL tarafından proje faaliyetleri ve çalıştay programı hakkında bilgi verildi. Sunum sırasında fiziki ve çevrimiçi tüm katılımcıların, uygulama üzerinden yöneltilen sorular iklim değişikliği, etkileri ve iklim değişikliğine uyuma yönelik görüş ve değerlendirmeleri alındı.

 

Ardından 4 farklı masada ve çevrimiçi platformda 3 oturumda gerçekleştirilen çalıştaylarda katılımcılar iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkileri, dönüşümün ortaya koyacağı sosyo-ekonomik etkiler ve iklim değişikliğine uyum için hayata geçirilebilecek uyum önlemleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Proje kapsamında bir sonraki safhada saha çalışmalarının yanı sıra 6 adet eğitim, 6 adet odak grup toplantısı ve 2 adet bölgesel çalıştay gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Fotoğraflar

24.07.2024
-A +A